Honden in therapie voor vuurwerkangst

Ook al is oud en nieuw nog zes weken van ons verwijderd, veel mensen zijn al aan het plannen voor de afsluiting van het jaar. Waar zal het gevierd worden, en misschien nog wel belangrijker: wat te doen met de hond? Vuurwerk boezemt bij de meeste honden angst in, zeker iets op rekening mee te houden in de aanloop naar de overgang van 2012 naar 2013.

Veel honden zijn bang voor vuurwerk, de flitsen en de geluiden kunnen best angstaanjagend zijn. Natuurlijk is de angst bij de ene hond erger dan de andere. Maar voor hondenbaasjes is het wel echt iets om rekening mee te houden. Zo zijn sommige aan huis gebonden tijdens de feestelijke afsluiting van het jaar, anderen laten hun trouwe viervoeter een nachtje logeren bij kennissen op een afgelegen plek. Ook is het mogelijk om bij de dierenarts kalmeringspillen te halen, mocht de angst van een hond heel erg zijn.

Een nieuwe oplossing die wordt aangeboden om angst voor vuurwerk weg te nemen of te verminderen bestaat er nu in de vorm van een cursus. Tijdens deze cursussen maken deskundigen gebruik van gedragstherapieĂ«n, cd’s met vuurwerkgeluiden en ook acupressuur om angst en stress bij honden te reduceren. Dit is niet alleen handig voor tijdens het aftellen naar klokslag 12 uur. Ook voor de laatste weken van 2012, waarin veel jongeren al met rotjes gooien, kunt u gerust met uw hond de straat op.

Bron: http://www.tctubantia.nl